Aktualny czas: 09.09.2010, 22:49 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

SR MyBBCoder

Autor Wiadomość
legend Offline
Koneser

Liczba postów: 253
Wersja MyBB: 1.4.x
Reputacja: 5
RE: SR MyBBCoder
Pilnie potrzebuje odtwarzacza z wrzuty, mam taką drobna sugestię, odnośnie pluginu, jakby się dało w ACP zrobić takie coś jak dodaj Mycode do SR MyBBCoder, coś jak domyślne dodawanie pluginów tylko to by je dodawało do SR MyBBCoder, Dałbyś radę coś takiego zrobić ?
12.02.2010 21:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Reklama
SoulReaver Offline
Administator Techniczny
Techniczni

Liczba postów: 1 374
Wersja MyBB: nieokreślona
Reputacja: 46
ostatnio nie miałem za bardzo czasu na modyfikowanie pluginów, przerobiłem tylko PlIMs bo to mały plugin
MyBBCoder oczekuje na gruntowną przeróbkę bo chcąc go zrobić bardziej ludzkim zrobiłem kod nieludzkim :| wprowadzanie w nim modyfikacji teraz jest nieco chore, ale ok, postaram się szybko dodać wrzutę ( jak wejdę na serwis i przyjrzę się, jaki mają odtwarzacz i czy da się go wyciągać jak YouTube ), poprawię sprawę plików językowych ( jeżeli pamiętam dobrze, to nadal jest to niepoprawne ) i wydam ... mam nadzieję że szybko Smile

[Obrazek: developer.png] Wiki @ MyBB.pl
czy MySQL to angielska wersja n-k.pl Huh #10: The DEAD’S house rules
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.02.2010 01:20 przez SoulReaver.)
13.02.2010 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika
SoulReaver Offline
Administator Techniczny
Techniczni

MyBBCoder v1.4.5 ( nie zasłużyło na pełniejszy numer )
- dodane MyCode związane z serwisem wrzuta.pl ( obsługa plików dźwiękowych i filmów )
- dodana druga wersja MyCode dla filmów z serwisu YouTube, taka jaka prawdopodobnie będzie w MyBB 1.6, z tego powodu pod przycisk podpięta jest nowa wersja. w przyszłości prawdopodobnie stara wersja zostanie porzucona
- pliki językowe zostały rozdzielone, teraz nie powinno być problemów z polskojęzycznym ACP

na razie nie planuję rozwijania TEJ wersji, chyba, że znajdzie się jakaś "pilna potrzeba"
skupię się na gruntownym przerobieniu tego pluginu, prawdopodobnie z jednoczesną próbą dodania funkcji automatycznego dodawania obsługi nowych MyCode już z poziomu ACP

20.02.2010 01:22
Podziękowania DamYan, wujas
Joana Offline
Konto zablokowane

Liczba postów: 28
może troszke nie na temat,ale byłoby extra dostosować do MYBB
takie code jak ten moduł do smf co podam w linku
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=134
no nie znam sie i może podpowiem podrzucając link do moda,a nuż trafiłam Biggrin,byłoby super rozwiązanie,bo tak jako załącznik to przy sporej ilości fot to wiadomo,kiedyś dysk na serwie powie be.
Jednym słowem to brak takiej opcji jest uciążliwy
Próbuje na różne sposoby dodać jakoś do edytora lub pod edytor link przekierowujący do imageshack,ale moje efekt są na etapie "a nie powiem" Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2010 16:24 przez Joana.)
17.03.2010 16:16
SoulReaver Offline
Administator Techniczny
Techniczni

ten element dodał bym gdzieś indziej niż do edytora i dlatego moim zdaniem to już rozmowa na temat innego pluginu Smile
plugin dodawał by osobne pola pod polem tekstowym, w okolicy "Opcje posta" i "Subskrypcja wątku" lub w tej samej sekcji co załączniki Smile zresztą, zdaje się, że plugin spod linku działa właśnie w taki sposób, więc daleko mu do przycisków edytora i wszystkiego związanego z moim pluginem ^_^

ale jeżeli już chcesz się w to tak bawić, tędy ( http://wiki.mybboard.pl/tutoriale/nowe-p...orze-posta ) chyba będzie to łatwiejsza droga niż przez mój plugin ^_^
tak czy siak, na razie siedzę nad innymi pluginami ... i dyplomówką Sad

17.03.2010 17:30
Reklama
Joana Offline
Konto zablokowane

Liczba postów: 28
no bo do diaska jakieś video i bla bla są a nawet wyboru foty z dysku nie ma co za nie dogodność,jakże byłoby to wygodne, dodałabym takie cos ale nie umię

Powodzenia w dyplomówce Smile
17.03.2010 19:08
SoulReaver Offline
Administator Techniczny
Techniczni

fota z dysku jako załącznik jest wbudowana w MyBB ;P
ogranicz ich dopuszczalny rozmiar a nie będzie problemów z hostingiem, bo ludzie zaczną wrzucać jpg/png zamiast bmp ;P
zasadniczo niczego więcej nie potrzeba ... funkcja przydatna, ale trzeba się najpierw zapoznać z interfejsem danego serwisu ( czemu właśnie ten ?? ;P ) albo żywcem kopiować z tamtego pluginu, nie wiem tylko, czy SMF ma tak samo wygodny interfejs pod pluginy ... tfu, tfu, więcej tego nie powtórzę, dopóki nie dodadzą w MyBB hooksów w modcp Angry ... żeby dało się prosto skopiować Wink ... a ta dyskusja odbiega już powoli od 'tematu przewodniego'
proponuję założyć stosowny temat w poszukiwaniach

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2010 19:55 przez SoulReaver.)
17.03.2010 19:55
Inaro Offline
Koneser

Liczba postów: 268
Wersja MyBB: 1.6.x
Reputacja: 5
Mi ten plugin nie działa ponieważ gdy chcę wstawić jakiś film z YouTube, to wstawia go ale nie wyświetla ekranu tylko białe tło sami zobaczcie http://plgf-ls.pl/showthread.php?tid=20&pid=71#pid71 ostatni post...

28.03.2010 11:29
SoulReaver Offline
Administator Techniczny
Techniczni

niestety wina raczej po Twojej stronie
tylko nowa wersja ( [ video=youtube ] - czyli z przyszłego MyBB 1.6 ) znacznika obsługuje pełne linki, dla kompatybilności stara ( czyli samo [ youtube ] ) obsługuje wyłącznie kody filmów

PS.
radzę zaprzestać używania starej wersji Wink
jak pisałem, stara wersja może zostać porzucona, chyba, że pojawią się głosy, że mam pozostawić moje pierwotne rozwiązanie i ewentualnie rozbudować je, o obsługę pełnych linków ( czego wolał bym chyba jednak nie robić )

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2010 14:08 przez SoulReaver.)
28.03.2010 14:04
Reklama

Kontakt | Portal MyBB PL | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS